Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1 opakowanie
szparagi zielone 1 kg
śmietanka kremowa 1 szt
ser pleśniowy 20 dag
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z makaronem

-Makaron gotujemy al dente.
-Szparagi delikatnie myjemy
-Odkrawamy końcówki, które z reguły są zdrewniałe i niesmaczne.
-Resztę – jędrną i soczystą kroimy na ok. 2 cm kawałki
-Gotujemy w lekko osolonym wrzątku
-W niewielkim rondelku podgrzewamy kremówkę połączoną z kawałkami sera
-Lekko pieprzymy
-Sos podgrzewany na małym ogniu i cyklicznie mieszany powinien stać się dość gęstą, aromatyczną masą.
-Gotowy makaron układamy na talerzu, wieńczymy główkami szparagów
-Polewamy wszysyko sosem

Smacznego:):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.02.2013 11:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak