Szparagi w galarecie

Szparagi w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi ze słoika

    2 słoiki
  • szynka konserwowa

    200 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    50 g
  • kostki rosołowe

    2
  • sok z cytryny

  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz czerwowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szparagi w galarecie

Szynkę pokroić w cienkie plastry. Na każdym ułożyć po 2 szparagi i zwinąć w rulon. Żelatynę namoczyć w 125 ml wody. W litrze wrzątku rozpuścić kostki rosołowe, przyprawić do smaku. Dodać namoczoną żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Część szparagów z szynką ułożyć w formie i zalać połową ostudzonej galaretki. Drugą część galaretki wymieszać z pieprzem i posiekaną natką. Zalać nią szparagi i wstawić do lodówki, aż stężeje. Zastygnięte szparagi wykroić z galaretą i ułożyć na tacy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Justyna Jussstiii 13.12.2011 09:50
pomyslowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat