szparagi pieczone w oliwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    400 gram
  • oliwa

    8 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do samku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szparagi myjemy , oczyszczamy. układamy w naczyniu do zapiekania , skraplamy oliwą , przyprawiamy solą i pieprzem. czosnek obieramy , przeciskamy przez praskę, szparagi posypujemy czosnkiem.. Przykrywamy i zapiekamy ok 30 minut. podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 13.12.2011 09:51
wow super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat