Szparagi otulone boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi ugotowane

    1/2 op,
  • boczek wędzony

    6 plastrów,
  • mozzarella małe kulki

    kilka szt,
  • kiełbasa śląska

    kilka plasterków,
  • koperek

    do dekoracji,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić.

Plastry boczku rozłóż na stole i ułóż na nich szparagi.

Małe kulki mozzarelli przekrój na połówki i ułóż na szparagach.

Zawiń w boczek, ułóż na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Udekoruj plasterkami grillowanej kiełbasy oraz zielonym koperkiem

Podawaj gorące z dowolnym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 04.05.2017 17:06
Dziękuję;)
gusia1000 03.05.2017 17:13
Dobre jedzenie.
Renata9 02.05.2017 21:19
Bardzo dobra kolacyjka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat