Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi otulone boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi ugotowane 1/2 op,
boczek wędzony 6 plastrów,
mozzarella małe kulki kilka szt,
kiełbasa śląska kilka plasterków,
koperek do dekoracji,

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi otulone boczkiem

Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić.

Plastry boczku rozłóż na stole i ułóż na nich szparagi.

Małe kulki mozzarelli przekrój na połówki i ułóż na szparagach.

Zawiń w boczek, ułóż na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Udekoruj plasterkami grillowanej kiełbasy oraz zielonym koperkiem

Podawaj gorące z dowolnym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.05.2017 17:06
Dziękuję;)
gusia1000 03.05.2017 17:13
Dobre jedzenie.
Renata9 02.05.2017 21:19
Bardzo dobra kolacyjka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak