Szparagi na szybko

Szparagi na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białych szparagów

    1 pęczek
  • masła

    1/3 kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżka
  • DODATKOWO:

  • woda

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szparagi na szybko

Szparagi obrać i opłukać. W garnku zagotować tyle wody aby szparagi swobodnie pływały. Wodę posolić i dodać szczyptę cukru. Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty. Następnie wyjąć szparagi i zahartować je w zimnej wodzie po czym wyłożyć na talerz. W drugim rondelku roztopić masło, wsypać bułkę tartą i wszystko podsmażyć. Gotową bułką polać szparagi. Można je jeść tak przygotowane jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Chojłówna 20.08.2012 12:55
a zjadłabym zjadła:D
ZEWA 16.08.2012 12:53
dzięki
rjustysia 16.08.2012 10:06
zdrowo, szybko i pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat