Szparagi na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białych szparagów

    1 pęczek
  • masła

    1/3 kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżka
  • DODATKOWO:

  • woda

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać i opłukać. W garnku zagotować tyle wody aby szparagi swobodnie pływały. Wodę posolić i dodać szczyptę cukru. Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty. Następnie wyjąć szparagi i zahartować je w zimnej wodzie po czym wyłożyć na talerz. W drugim rondelku roztopić masło, wsypać bułkę tartą i wszystko podsmażyć. Gotową bułką polać szparagi. Można je jeść tak przygotowane jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Chojłówna 20.08.2012 12:55
a zjadłabym zjadła:D
ZEWA 16.08.2012 12:53
dzięki
rjustysia 16.08.2012 10:06
zdrowo, szybko i pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat