Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi na szybko

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białych szparagów 1 pęczek
masła 1/3 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
DODATKOWO:
woda
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi na szybko

Szparagi obrać i opłukać. W garnku zagotować tyle wody aby szparagi swobodnie pływały. Wodę posolić i dodać szczyptę cukru. Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty. Następnie wyjąć szparagi i zahartować je w zimnej wodzie po czym wyłożyć na talerz. W drugim rondelku roztopić masło, wsypać bułkę tartą i wszystko podsmażyć. Gotową bułką polać szparagi. Można je jeść tak przygotowane jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 20.08.2012 12:55
a zjadłabym zjadła:D
ZEWA 16.08.2012 12:53
dzięki
rjustysia 16.08.2012 10:06
zdrowo, szybko i pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak