Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi i boczek w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 8 plastrów,
szparagi zielone 4 szt. gotowane,
ciasto francuskie 1/2 op,

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi i boczek w cieście francuskim

Boczek wędzony kroimy na paski,podsmażamy aż paski staną sie chrupkie.
Plastry boczku zdejmujemy z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy , część ciasta kroimy w paseczki o szer 1 - 1,5 cm, a długość w zależności od długości plastrów boczku.
Paskami ciasta obwijamy kilka plastrów boczku razem ze szparagami to znaczy (plasterek boczku i 1 szparaga ) a część sam boczek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy 15 minut.
Podajemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 06.05.2017 00:38
Powiem Wam że bardzo smakowite. Jak dla mnie to pychotka i na ciepło i na zimno.;)
Bernadeta1 05.05.2017 17:46
smaczne jedzonko
gosia56 05.05.2017 10:18
na pewno pyszne jedzonko ;)
Wiesława1 05.05.2017 08:04
Pyszna propozycja
IKrakowianka 04.05.2017 21:22
fajna przekąska
gusia1000 04.05.2017 19:57
Dobre jedzenie.
Edita 04.05.2017 15:57
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak