Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z orzeszkiem w środku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 1/2 kg
orzechy włoskie 15 sztuk
keczup 2 łyżki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z orzeszkiem w środku

mięso mielone wkładam do miski, dodaję keczup, jajka, posiekanych 9 orzechów i do smaku dodaję soli oraz pieprzu. Masę mieszam i formuję 12 sznycli. W każdym sznyclu umieszczam po połówce orzecha. Sznycle smażę na rozzgrzanym oleju około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 14.08.2012 18:23
pycha
sznycel 13.08.2012 21:17
znalezienie orzeszka w sznyclu to wielka frajda dla dziecka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak