sznycle z orzeszkiem w środku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    1/2 kg
  • orzechy włoskie

    15 sztuk
  • keczup

    2 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso mielone wkładam do miski, dodaję keczup, jajka, posiekanych 9 orzechów i do smaku dodaję soli oraz pieprzu. Masę mieszam i formuję 12 sznycli. W każdym sznyclu umieszczam po połówce orzecha. Sznycle smażę na rozzgrzanym oleju około 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 18:23
pycha
sznycel 13.08.2012 21:17
znalezienie orzeszka w sznyclu to wielka frajda dla dziecka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat