sznycle z orzeszkiem w środku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    1/2 kg
  • orzechy włoskie

    15 sztuk
  • keczup

    2 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso mielone wkładam do miski, dodaję keczup, jajka, posiekanych 9 orzechów i do smaku dodaję soli oraz pieprzu. Masę mieszam i formuję 12 sznycli. W każdym sznyclu umieszczam po połówce orzecha. Sznycle smażę na rozzgrzanym oleju około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 18:23
pycha
sznycel 13.08.2012 21:17
znalezienie orzeszka w sznyclu to wielka frajda dla dziecka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat