Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe z mozzarellą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe
4 sztuki
ser mozzarella
15 dag
margaryna
2 łyźki
olej
2 łyżki
czosnek
4 ząbki
sól, pieprz, gałązki natki pietruszki
wg. uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe z mozzarellą

Sznycle umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem. Margarynę i łyżkę oleju rozgrzać na patelni i smażyć sznycle po 2 min. z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem, po czym ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym. Czosnek posiekać i posmarować nim sznycle. Natkę pietruszki ułożyć na mięsie. Mozzarellę pokroić na 8 plastrów, po dwa na każdym sznyclu. Przyprawić solą i pieprzem, skropić pozostałym olejem. Następnie sznycle wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 5-8 minut w temperaturze 250 stopni C, aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak