Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sznycle:

  • schab

    5 plastrów
  • chrzan

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • pieprz

    5 szczypt
  • sól

    5 szczypt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek

Dodatkowo:

  • masło do smażenia

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan dokładnie wymieszać z musztardą. Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami, posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. (Czas smażenia zależy od grubości kotletów.)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 09.07.2018 17:07
Super kotlety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat