Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sznycle z mięsa cielęcego z udźca
4 sztuki -
szpinak
1/2 kg -
jaja
2 sztuki -
czosnek
1 ząbek -
rozmaryn
odrobina -
sok z cytryny
1/2 sztuka -
tymianek
1/2 pęczek -
oliwa
4 lyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
8 łyżek -
mąka
4 łyżki -
masło
1 łyżka -
sól
-
pieprz
-
ser żółty
15 (ostry)
Przepis i sposób przygotowania Sznycelki nadziewane szpinakiem
Na każdą połówkę sznycla nakładamy farsz, przykrywamy drugą połówką mięsa i panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta. Posypujemy tymiankiem i smażymy.
Komentarze (0)