Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sznycelki nadziewane szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca
4 sztuki
szpinak
1/2 kg
jaja
2 sztuki
czosnek
1 ząbek
rozmaryn
odrobina
sok z cytryny
1/2 sztuka
tymianek
1/2 pęczek
oliwa
4 lyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
8 łyżek
mąka
4 łyżki
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser żółty
15 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki nadziewane szpinakiem

Mięso osuszamy i lekko rozbijamy. Czosnek rozgniatamy, dodajemy rozmaryn, oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na ok godzinę do lodówki. Szpinak dusimy w niewielkiej ilości wody około 10 minut, siekamy. Mieszamy z pokrojonym w kostkę serem, doprawiamy.
Na każdą połówkę sznycla nakładamy farsz, przykrywamy drugą połówką mięsa i panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta. Posypujemy tymiankiem i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak