Sznycelki nadziewane szpinakiem

Sznycelki nadziewane szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z mięsa cielęcego z udźca

    4 sztuki
  • szpinak

    1/2 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • rozmaryn

    odrobina
  • sok z cytryny

    1/2 sztuka
  • tymianek

    1/2 pęczek
  • oliwa

    4 lyżki
  • bułka tarta

    8 łyżek
  • mąka

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    15 (ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso osuszamy i lekko rozbijamy. Czosnek rozgniatamy, dodajemy rozmaryn, oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na ok godzinę do lodówki. Szpinak dusimy w niewielkiej ilości wody około 10 minut, siekamy. Mieszamy z pokrojonym w kostkę serem, doprawiamy.
Na każdą połówkę sznycla nakładamy farsz, przykrywamy drugą połówką mięsa i panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta. Posypujemy tymiankiem i smażymy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat