Sznycelki cielęce z gruszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycel cielęcy

    8 sztuk
  • masło

    10 dag
  • łuskany orzeszek pistacjowy

    10 dag
  • ocet winny

    3 łyżki
  • sól

    - -
  • gruszka

    3 duże
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem Prymat, obsmażyć na połowie rozgrzanego masła po 4-5 min z każdej strony i pozostawić w cieple.
Gruszki obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Na osobnej patelni rozgrzać pozostałe masło z cukrem i włożyć gruszki razem z orzeszkami. Wlać ocet i smażyć na dużym ogniu, aż się zrumienią i zmiękną.

Sznycelki przybrać gruszkami i podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 16.02.2011 15:22
nie lubię dodatków do mięsa typu gruszki, orzeszki, itp
Babciagramolka 03.01.2011 10:59
Bardzo lubie karmelizowane gruszki jako dodatek do mięs
Barbara55 16.10.2010 16:31
uwagą na gruszkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat