Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sznycel cielęcy
8 sztuk -
masło
10 dag -
łuskany orzeszek pistacjowy
10 dag -
ocet winny
3 łyżki -
sól
- - -
gruszka
3 duże -
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
- -
Przepis i sposób przygotowania Sznycelki cielęce z gruszkami
Gruszki obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Na osobnej patelni rozgrzać pozostałe masło z cukrem i włożyć gruszki razem z orzeszkami. Wlać ocet i smażyć na dużym ogniu, aż się zrumienią i zmiękną.
Sznycelki przybrać gruszkami i podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i surówką.
Komentarze (3)