Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Sznycel wieprzowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1 kg
jajko
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
6 łyżek
mąka
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel wieprzowy

Schab umyć i osuszyć, pokroić w plastry i zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety posolić i oprószyć pieprzem. Następnie oprószyć mąką i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Sznycle należy smażyć na gorącej oliwie z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.12.2013 21:08
najlepszy jest z sosem :)
IKrakowianka 25.08.2013 19:14
super danie
Magdalena80 17.12.2011 21:36
zapowiada się smakowicie
Smakosz6 25.07.2011 16:55
mmmmmmmmmmm
szajba2 03.05.2011 16:53
zawsze chętnie zjem
Barbara55 12.04.2011 15:42
konkretnie na obiad
madagaskar 16.03.2011 21:07
mniam mniam
rakow2
rakow2 30.12.2010 14:35
dobra rzecz
MAR3STA 21.10.2010 16:54
Ja robię tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak