Sznycel wieprzowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • mąka

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć, pokroić w plastry i zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety posolić i oprószyć pieprzem. Następnie oprószyć mąką i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Sznycle należy smażyć na gorącej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 20.12.2013 21:08
najlepszy jest z sosem :)
IKrakowianka 25.08.2013 19:14
super danie
Magdalena80 17.12.2011 21:36
zapowiada się smakowicie
Smakosz6 25.07.2011 16:55
mmmmmmmmmmm
szajba2 03.05.2011 16:53
zawsze chętnie zjem
Barbara55 12.04.2011 15:42
konkretnie na obiad
madagaskar 16.03.2011 21:07
mniam mniam
rakow2 30.12.2010 14:35
dobra rzecz
MAR3STA 21.10.2010 16:54
Ja robię tak samo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat