Przepis i sposób przygotowania na: sznycel wiedeński z ziemniakami w zalewie
Sznycle rozpić, opruszyć solą i pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, podawać z ziemniakami z zalewy
ziemniaki | 1 kg |
cebula | 1 |
ocet jabłkowy | 1/5 szklanki |
olej ryżowy | 1 |
sznycle z mięsa cielęcego z udźca | 10 kotletów |
jajko | 2 szt |
mąka | 1/2 szklanki |
sól i pieprz | 1 |
papryka czerwona | 1/2 łyżeczki |
cukier | 3 łyżki |
bulion warzywny | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: