Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel w owsianej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
płatki owsiane 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
jaja 1 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel w owsianej panierce

Schab rozbijamy,a następnie posypujemy solą i pieprzem do smaku. Płatki owsiane kruszymy rękoma i mieszamy z bułką tartą oraz posiekaną natką pietruszki. Kotlety panierujemy w jajku i przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z każdej strony na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 20.01.2014 00:33
Bardzo dobra panierka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak