Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w zalewie octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

szczupak 3 kg
cebula 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie kilka kulek
mąka

ZALEWA

ocet 1 szklanka
woda 5 szklanek
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w zalewie octowej

Szczupaka kroimy w małe kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Układamy w misce i przekładamy pokrojoną w plastry cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim. Odstawiamy na 3 godziny. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gorące układamy w słoikach. Na wierzchu wkładamy plaster cebuli, gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy ryby. Zakręcamy słoiki i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 31.03.2015 19:10
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak