Szczupak w panierce z płatków owsianych

Szczupak w panierce z płatków owsianych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

  • jajko

  • mąka pszenna

  • płatki owsiane

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Szczupak w panierce z płatków owsianych

Kroki postępowania

Krok 1 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Szczupaka pokroić w paski, oczyścić, umyć, osuszyć i posolić z każdej strony.
Krok 2 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Na trzech talerzach przygotować: mąkę, jajko roztrzepane z przyprawą do ryb oraz płatki owsiane. Każdy kawałek ryby obtoczyć z wszystkich stron kolejno w mące, jajku i płatkach.
Krok 3 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Przygotowaną rybę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor pamiętając, aby rybka była dobrze usmażona. Podawać na gorąco. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat