Szczupak w panierce z płatków owsianych

Szczupak w panierce z płatków owsianych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

  • jajko

  • mąka pszenna

  • płatki owsiane

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szczupak w panierce z płatków owsianych

Kroki postępowania

Krok 1 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Szczupaka pokroić w paski, oczyścić, umyć, osuszyć i posolić z każdej strony.
Krok 2 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Na trzech talerzach przygotować: mąkę, jajko roztrzepane z przyprawą do ryb oraz płatki owsiane. Każdy kawałek ryby obtoczyć z wszystkich stron kolejno w mące, jajku i płatkach.
Krok 3 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Przygotowaną rybę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor pamiętając, aby rybka była dobrze usmażona. Podawać na gorąco. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat