Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w panierce z płatków owsianych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak
jajko
mąka pszenna
płatki owsiane
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w panierce z płatków owsianych

Kroki postępowania

1
Szczupaka pokroić w paski, oczyścić, umyć, osuszyć i posolić z każdej strony.
Krok 1 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
2
Na trzech talerzach przygotować: mąkę, jajko roztrzepane z przyprawą do ryb oraz płatki owsiane. Każdy kawałek ryby obtoczyć z wszystkich stron kolejno w mące, jajku i płatkach.
Krok 2 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
3
Przygotowaną rybę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor pamiętając, aby rybka była dobrze usmażona. Podawać na gorąco. Smacznego!
Krok 3 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak