Szczupak w panierce z płatków owsianych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

  • jajko

  • mąka pszenna

  • płatki owsiane

  • przyprawa do ryb

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Szczupaka pokroić w paski, oczyścić, umyć, osuszyć i posolić z każdej strony.
Krok 2 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Na trzech talerzach przygotować: mąkę, jajko roztrzepane z przyprawą do ryb oraz płatki owsiane. Każdy kawałek ryby obtoczyć z wszystkich stron kolejno w mące, jajku i płatkach.
Krok 3 - Szczupak w panierce z płatków owsianych foto
Przygotowaną rybę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor pamiętając, aby rybka była dobrze usmażona. Podawać na gorąco. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat