Szczupak smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 szt
  • jaja surowe

    2 szt
  • mąka pszenna

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szczupak smażony foto
Szczupaka oczyszczamy i myjemy.
Krok 2 - Szczupak smażony foto
Kroimy na kawałki. Do miseczki wbijamy jajka , dodajemy , sól , pieprz , pieprz ziołowy, estragon, tymianek, przyprawę do ryb , odrobinę wody i roztrzepujemy.
Krok 3 - Szczupak smażony foto
Panierujemy najpierw w mące
Krok 4 - Szczupak smażony foto
potem panierujemy w jajku
Krok 5 - Szczupak smażony foto
i w bułce tartej, przyciskamy dokładnie żeby bułka dobrze się przykleiła
Krok 6 - Szczupak smażony foto
Smażymy lekko z obu stron żeby się zrumienił. Potem przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy 15 min w temp, 160 C.
Krok 7 - Szczupak smażony foto
Podajemy z ziemniakami lub chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.03.2013 10:22
dawno nie jadłam takich pyszności
Bernadeta1 27.01.2013 00:57
pyszna rybka
treonina 04.01.2013 13:15
świetna rybka!
romanrafal 03.01.2013 16:31
smaczny
jozefinach 01.01.2013 15:28
Pyszności, skonsumowałabym taką rybkę z wielką ochotą.
adelajda 31.12.2012 11:16
na pewno smaczny !
Kulinarna Ja 29.12.2012 16:33
musiał być boski!
Poison1988 28.12.2012 13:32
Uwielbiam szczupaka - przepyszny!
AURELKA 28.12.2012 12:59
Obłędny, ale bym go zjadła :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat