Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak smażony

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak smażony

Kroki postępowania

1
Szczupaka oczyszczamy i myjemy.
Krok 1 - Szczupak smażony foto
2
Kroimy na kawałki. Do miseczki wbijamy jajka , dodajemy , sól , pieprz , pieprz ziołowy, estragon, tymianek, przyprawę do ryb , odrobinę wody i roztrzepujemy.
Krok 2 - Szczupak smażony foto
3
Panierujemy najpierw w mące
Krok 3 - Szczupak smażony foto
4
potem panierujemy w jajku
Krok 4 - Szczupak smażony foto
5
i w bułce tartej, przyciskamy dokładnie żeby bułka dobrze się przykleiła
Krok 5 - Szczupak smażony foto
6
Smażymy lekko z obu stron żeby się zrumienił. Potem przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy 15 min w temp, 160 C.
Krok 6 - Szczupak smażony foto
7
Podajemy z ziemniakami lub chlebem.
Krok 7 - Szczupak smażony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.03.2013 10:22
dawno nie jadłam takich pyszności
Bernadeta1 27.01.2013 00:57
pyszna rybka
treonina 04.01.2013 13:15
świetna rybka!
romanrafal
romanrafal 03.01.2013 16:31
smaczny
jozefinach 01.01.2013 15:28
Pyszności, skonsumowałabym taką rybkę z wielką ochotą.
adelajda 31.12.2012 11:16
na pewno smaczny !
Kulinarna Ja 29.12.2012 16:33
musiał być boski!
Poison1988 28.12.2012 13:32
Uwielbiam szczupaka - przepyszny!
AURELKA 28.12.2012 12:59
Obłędny, ale bym go zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak