Szczupak smażony :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 kg
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli mamy dostęp do większej ilości szczupaków , możemy sobie pozwolić na podanie ich w najprostszej formie tzn. usmażone . Są smaczne .
Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbysio 02.02.2012 19:07
oooooooooooooooooooooo
Małgorzata113 22.09.2010 08:51
przepiekny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat