Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 1 szt
porcja rosołowa 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 4 łyżki
jajko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa z jajkiem

Do garnka wkładamy porcję rosołową, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki warzywa , a także ziele angielskie i liście laurowe. Wszystko zalewamy wodą, przyprawiamy i gotujemy bulion. Ugotowany bulion cedzimy i gotujemy ze szczawiem. Przyprawiamy do smaku sola mielonym pieprzem. Na końcu po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 17.05.2015 20:08
Dawno nie jadłam a bardzo lubię
Wafelek2601 17.05.2015 10:00
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak