Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawiowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
szczaw 1 duży pęczek
śmietana gęsta do gotowania wg uznania
koper wg uznania
jajko na twardo
boczek 0,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: szczawiowa

Kroki postępowania

1
gotuję wywar z włoszczyzny ( marchew ,pietruszka i seler ścieram na tarce) pory i kości wędzonych,dodaję liść laurowy i ziele ang.
Krok 1 - szczawiowa foto
2
szczaw myję i kroję drobno.dodaję do ugotowanego wywaru.gotuję do miękkości.kości obieram i dodaję mięso do zupy.
Krok 2 - szczawiowa foto
3
boczek kroję w kostkę i podsmażam
Krok 3 - szczawiowa foto
4
podsmażony boczek dodaję do zupy ,można zabielić śmietaną ja tego nie robiłam ,doprawiam sola i pieprzem.
Krok 4 - szczawiowa foto
5
podaję z gotowanym jajkiem ,koperkiem i kleksem gęstej śmietany.
Krok 5 - szczawiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 15.07.2013 09:33
bardzo smaczna zupka
Poison1988 30.05.2013 12:14
najlepsza zupka pod słońcem - pycha! :)
Zdzisław 29.05.2013 14:43
jedna z ulubionych zup
IwonaDD 29.05.2013 10:31
pyszna wiosenna zupka
miki47 29.05.2013 10:25
moja ulubiona
leonowie 29.05.2013 10:04
dawno nie jadłam, świeży szczaw jest przepyszny:)
Juleczka20 29.05.2013 09:55
smaczna zupka
meg1984 29.05.2013 09:33
dawno nie jadłam, musi być pyszna
halina17 29.05.2013 09:33
Moja ulubiona zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak