Szaszłyki z sandacza

Szaszłyki z sandacza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z sandacza

    30 dag
  • boczek wędzony

    25 dag
  • cebula

    2-3 szt
  • cukinia

    1 szt
  • sól

  • olej

  • pieprz

  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety i boczek kroimy w grubą kostkę, paprykę, cukinię na plastry, a cebulę na 1/4 lub 1/8- w zależności od wielkości.
Wszystkie składniki na przemian nabijamy na patyczki do szaszłyków- skrapiamy oliwą i przyprawiamy.
Możęmy szaszłyki smażyć na patelni, piec w piekarniku, bądź też grillować.
Czas uzależniony jest od sposobu i od efektu jaki chcemy uzyskać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 18.05.2012 11:40
super!!!
zdzislawa2 17.10.2011 19:33
ciekawy przepis
Zoso 13.08.2011 23:13
smaczne
Edyta38 02.07.2011 08:29
cium
Ewelina38 24.06.2011 18:49
super, zapewne bardzo smaczne
Gosia32 09.05.2011 08:10
ciekawe;]
marta1371 15.04.2011 22:58
wspaniała kolacja
Marzena34 06.04.2011 21:20
rybcia z boczusiem-palce lizac
ilka_86 17.03.2011 09:47
mniam:) bardzo dobre:)
iga2 16.03.2011 13:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat