Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt.
pomidory małe 4 szt.
boczek wędzony 10 dag
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 1 łyżka

Porada

Pieczarki można zastąpić innymi grzybami.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pieczarkami

Mięso pokroić na małe, płaskie kawałki. Pieczarki oczyścić, przekrajać wzdłuż. Cebulę pokrajać na talarki, boczek - na cienki plasterki, pomidory - na połówki lub ćwiartki. Nabijać na przemian mięso, grzyby, cebulę, pomidory i boczek na szpadki, posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i ziołami, zostawić na noc w lodówce. Piec na ruszcie ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak