szaszłyki z morszczuka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    500 g
  • pomidorki cherry

    250 g
  • pieczarki

    200 g
  • papryka

    200 g
  • cebula

    2 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • cytryna

    1 szt
  • olej

    100 ml
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ryby myjemy, osączamy i kroimy na kawałki, z soku z cytryny, oleju liścia laurowego, soli pieprzu drobno posiekanej cebuli i natki pietruszki robimy marynatę.Rybę zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godz, Warzywa myjemy, z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w paski, pomidory kroimy w połówki, pieczarki czyścimy dzielimy na ćwiartki, na szpadki nadziewamy na przemian kawałki ryby, połówki pomidora grzyby i paseczki papryk, szaszłyki smażymy na patelni lub grillu , podajemy z ćwiartkami cytryny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 05.03.2013 11:28
Ciekawy przepis
Wafelek2601 03.11.2011 09:22
fajny przepis
stokrotka 14.07.2011 20:28
fajne
Motorek 12.06.2011 18:56
super
Monika193 05.05.2011 22:01
świetny przepis
Krystyna32 22.04.2011 07:06
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat