Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kurczaka z sosem z czerwonej papryki
2. Pokroić zieloną paprykę na ok. 12 pasków i parzyć we wrzątku ok. 4-5 minut. Odsączyć, opłukać w zimnej wodzie i jeszcze raz odsączyć.
3. Z łyżeczki mieszanki ziołowej do nadziewania uformować kulkę i zawinąć ją w pasek papryki. To samo zrobić z resztą. Nadziewać po 3 paski papryki na każdy szpikulec, na przemian z kawałkami kurczaka. Schłodzić.
4. Podgrzać olej i smażyć czerwoną (świeżą) paprykę i posiekaną cebulę przez ok. 5 minut. Dodać cukier i pomidory z puszki, gotować przez kolejne 5 minut. Zachować ciepłe.
5. Piec szaszłyki na naoliwionym ruszcie nad gorącymi węglami, często smarując przez ok. 15 minut.
SMACZNEGO!!!