Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka, papryki i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 6 sztuk
oliwa 1/4 szklanki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka, papryki i pieczarek

Filety pokroić w kostkę. Wymieszać z oliwą i przyprawą do drobiu. Odstawić na noc do lodówki. Pieczarki obrać i przekroić na połówki (większe na ćwiartki). Paprykę pokroić w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie mięso, pieczarki i paprykę. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Upiec na rozgrzanym ruszcie grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak