Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka na rabarbarze
Rabarbar i dymki oczyściłem, pokroiłem w kawałki 3 cm.
Rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim 3 minuty. Wrzuciłem rabarbar, wlałem 50 ml wody, gotowałem 5 minut. Dodałem rodzynki, sos sojowy, cukier, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem, aż rabarbar zmiękł.
Rozrobiłem mąkę z tapioki w odrobinie zimnej wody i ciągle mieszając zagęściłem nią chutney (można użyć mąkę ziemniaczaną). Dodałem dwie gałązki rozmarynu.
Piersi kurczaka pokroiłem w długie paski, prószyłem solą i pieprzem i faliście nadziałem na wymoczone w wodzie patyczki do szaszłyków.
Piekłem 15 minut na grillu (można smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut ).
Szaszłyki podałem na jeszcze ciepłym chutneyu rabarbarowym.