Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
pieczarki 30 dag
tosty 2 sztuki
jaja 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej 4 łyżki
olej 1 łyżeczka
cebula czerwona 2 sztuki
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami

Sposób przygotowania:
1) Tosty namocz. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj jajko, keczup i odciśnięte tosty. Przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Wyrób. Z masy mięsnej uformuj 24 klopsiki. Na dużej patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż klopsiki, smaż około 10 minut.
2) Cebule obierz, pokrój na ósemki. Na blasze ułóż klopsiki i cząstki cebuli. Skrop pozostałym olejem. Piecz 10 minut w temperaturze 200oC
3) Pieczarki obierz, umyj i pokrój na 4 części i usmaż na odrobinie masła
4) Na patyczki nakładaj na przemian klopsiki, cebulkę i pieczarki według upodobania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.08.2013 08:57
fajne szaszłyki
Magula 12.08.2013 08:35
bardzo smaczny przepisiik
marta1221 11.08.2013 23:25
fajny przepis
paulina2157 11.08.2013 22:50
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak