Szaszłyki z kiełbasą z dzika i warzywami

Szaszłyki z kiełbasą z dzika i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    2 pętka
  • cebula biała

    1
  • cukinia

    1
  • papryka żółta

    0,5
  • pomidorki koktajlowe

  • słodka papryka Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę z dzika kroimy na plasterki, delikatnie skośne.
Paprykę na małe trójkąciki lub kwadraciki o wielkości mniej więcej 2 na 2 cm.
Cebulę na ćwiartki najpierw przecinamy wzdłuż potem w poprzek.
Cukinię kroimy w plasterki. Nadziewamy wszystko, nie zapominając o pomidorkach, na patyczki do szaszłyków, cały czas w tej samej kolejności aby też ładnie wyglądało. Wszystkiego na patyczku powinno być po 3 sztuki. Na koniec posypujemy wszystko słodką papryką i grillujemy aż warzywa się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

17.07.2015 07:26
fajne szaszłyczki

bertpvd

10.07.2015 12:14
fajne smaki

Krzysztof15

10.07.2015 10:56
ciekawe szaszłyki

Justi2401

10.07.2015 09:18
Szaszłyki są w końcu z kiełbasą zwyczajną, czy z kiełbasą z dzika? :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat