Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
olej 3 łyżki
Marynata do mięs pikantna Prymat 2 łyżki
Cebulka złota marynowana Smak 1 słoik
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką

Mięso z piersi indyka kroimy w kostkę. Marynatę ziołową mieszamy z olejem i nacieramy nią mięso. Odstawiamy na noc do lodówki. Marynowaną cebulkę odcedzamy z zalewy, a czerwoną paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w spore kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno kawałki mięsa, papryki i małe cebulki. Grillujemy, aż mięso będzie odpowiednio miękkie, lub zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 09.12.2014 14:52
Wyśmienite szaszłyki
marcia7 09.12.2014 13:59
smakowite szaszłyki
kasiaw 09.12.2014 13:51
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak