Szaszłyki z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    70 dag
  • papryka czerwona

    1 duża
  • cebula

    2 szt
  • banan

    2 szt
  • marynata

  • miód

    1-2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • olej

    1-2 łyżki
  • Dodatki:

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Oprószyć dość obficie solą i pieprzem i wymieszać. Połączyć składniki marynaty i dodać do mięsa.Dobrze wymieszać.
Cebule pokroić w ósemki albo pokroić dowolnie. Paprykę oczyścić i pokroić w większą kostkę. Banany pokroić w krążki.
Przygotowane składniki nadziewać na patyczki pomijając banany.
Szaszłyki oprószyć majerankiem i położyć do grillowania.
Pod koniec grillowania na końce patyczków nałożyć banany spore kawałki bananów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 22.06.2017 17:48
dziękuję:)
Wacław 22.06.2017 10:28
moje smaki,mniam :-)
dodi 21.06.2017 22:18
Apetycznie wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat