Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuka
brzoskwinie 1/2 puszka
cebula czerwona 1 sztuka
pieczarki 1/2 opakowanie
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini

Piersi kurczaka kroimy w nieduża kostkę.
Brzoskwinie kroimy w nieduża kostkę.
Pieczarki przecinamy na pół.
Cebulę siekamy w nieduże cząstki (wedle uznania).
Na patelni rozgrzewamy olej. Delikatnie podsmażamy na nim piersi kurczaka, pieczarki i cebulę. Wszystko doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Następnie w dowolnej kolejności umieszczamy składniki na patyczkach (najlepiej naprzemiennie).
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 45 minut. Sprawdzamy kiedy składniki będą miękkie i zarumienione. Jemy same lub z sałatką. Szaszłyki te można też upiec na grillu w sezonie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 30.01.2015 15:47
apetycznie sie prezentuja, lubie miesko na slodko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak