Szaszłyki wieprzowo warzywne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • przyprawa do szaszlykow

  • olej

    5 łyżek

Składniki na szaszłyki

  • Łopatka b/k

    450 g
  • cebula

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • ogórki korniszony

    2 szt
  • patyczki do szaszłyków

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Ogórki korniszony pokroić w plastry. Wszystkie składniki nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków. Przyprawić szaszłyki przyprawą, wymieszaną z olejem, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.
Piec na gillu 25 minut, co jakiś czas obracając. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 10.07.2017 10:03
Smaczne szaszłyki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat