Szaszłyki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2 plastry
  • ser żółty

    4 plastry
  • cukinia

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • masło do smażenia

  • boczek wędzony

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozbite delikatnie,w miare cienkie platstry schabu położyć plasterek/i boczku i sera żółtego, zwinąć w rulonik. Kroić w poprzek na 3 cm kawałki. Optoczyć w bułce tartej, nakłuć w poprzek na patyki do szaszłyków mięso oraz kawałki warzyw wedle upodoban smakowych i smażyć z każdej strony na oleju wymieszanym z masłem.
Smacznego!

Ps.1 W tym daniu nie używam soli, gdyż zazwyczaj wędzony boczek jest już słony i przakazuje smak mięsu.Można też użyć cielęcieny zamiast schabu.

Ps.2 Zawartość szaszłyków w środku można dowolnie zmieniać wedle upodobań smakowych, np. można włożyć kawałek papryki, ogórka konserwowego, pieczarki czy inne składniki. Szaszłyki są tak dobrze dostosującym się do indywidualnych gustów smakowych daniem, że wystarczy odrobina fantazji by stały się takie jak lubicie właśnie wy!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 09.02.2014 16:42
rewelacyjne
IKrakowianka 15.12.2013 15:12
super pomysł na kolację
ONY_za_kare 10.10.2013 10:22
podobają mi się :)
Agnieszka-87-25 09.10.2013 07:57
u Ciebie zawsze smacznie
m1monika 24.09.2013 09:46
bardzo lubię :-)
Seba 01.07.2013 09:08
pyszności jak dla mnie
JOANNA16 27.06.2013 15:29
super pycha
Alex_M 30.05.2013 12:48
pysznie wygladaja!
Ela15 07.05.2013 05:57
ekstra te szaszłyki
Pietruszka 28.04.2013 11:23
pyszne szaszłyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat