Szaszłyki drobiowe z kiełbasą i warzywami

Szaszłyki drobiowe z kiełbasą i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 Podwójny
  • kiełbasa śląska

    3 Szt
  • papryka czerwona

    1
  • pieczarki

    20 Dag
  • cebula czerwona

    2
  • piwo

    1 Szkl
  • olej

    4 Łyżki
  • papryka słodka mielona

    2 Łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 Łyżeczki
  • sól i pieprz

  • czosnek granulowany

    1/2 Łyżeczki
  • kurkuma

    1/2 Łyżeczki
  • tymianek

    1/2 Łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w grubą kostkę. Kiełbasę kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy na pół. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i rozdzielamy warstwy. W miseczce mieszamy składniki marynaty. Na patyczki nabijamy mięso naprzemiennie z warzywami. Szaszłyki polewamy połową marynaty. Pieczemy na grillu lub w piekarniku polewając resztą marynaty.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

16.06.2017 13:52
bardzo pyszne

jagoda5913

16.06.2017 09:37
super szaszłyki

Wafelek2601

15.06.2017 23:26
Bardzo dobry

bertpvd

15.06.2017 22:37
smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat