Szaszłyki drobiowe z grilla

Szaszłyki drobiowe z grilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki marynaty

  • cebula biała

    1 szt
  • olej

    4-5 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    1 szczypta
  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżeczka

dodatkowo

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie marynaty do mięsa
Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty i dodajemy pokrojoną w krążki cebulę.

Mięso kroimy w długie paski .Mi wyszło 7 pasków.
Paki mięsa wkładamy do marynaty mieszamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.

Mięso obieramy z cebuli .

Na patyczki nabijać paski mięsa robiąc tak zwaną falbankę .

Tak przygotowane szaszłyki układamy na grillu i grillujemy obracając.

Na grillu układamy plasterki cukinii i papryki.

Jak szaszłyki będą już częściowo opieczone wykładamy na nie pozostałą cebulę z marynatą.
Trzymamy na grillu aby cebula doszła.

Szaszłyki podajemy z cebulą i plasterkami cukinii papryki .

POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

25.08.2017 17:13
lubię takie, smaczne

gusia1000

01.08.2017 00:23
Warto takie robić.

gosia56

25.07.2017 16:26
Bardzo dziękuję;)

Ola1984

25.07.2017 08:56
Pyszne mięsko :) Bardzo lubię takie dania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat