Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Nadziewane pieczarki na grilla

4.9
(176)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Rewelacyjna grillowa przekąska – nadziewane pieczarki z grilla! Farsz z sera camembert, czosnku, oliwy, przypraw i natki pietruszki. Pyszne!

Składniki:

pieczarki
8-10 sztuk
camembert
1 sztuka
oliwa
2-3 łyżki
zielona pietruszka
kilka gałązek
czosnek
1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki na grilla

1. Oliwę mieszamy z przyprawami i rozdrobnionym czosnkiem oraz natką pietruszki (część zostaw do posypania gotowego dania).

2. Pieczarki myjemy i wydrążamy środki (wystarczy wyciągnąć ogonek).

3. Pieczarki wypełniamy sosem i na wierzch dajemy kawałek sera pleśniowego (camembert, a jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki, to gorgonzola).

4. Zapiekamy na grillu kilka minut (lub w piekarniku).

5. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką pietruszki.

PYCHA!

Macie ochotę na inne przepisy z grilla, a do tego z warzywami w roli głównej? Sprawdźcie:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 18.10.2012 17:15
Mniam, mniam.
treonina 14.08.2012 15:22
fajny pomysł :-)
Kas2 05.08.2012 12:55
mmm z rozpuszczonym, ciągnącym serem pycha!
adelajda 29.07.2012 10:54
pychotka
caralajna 20.07.2012 09:10
ciekawe
Marta1986 14.07.2012 18:30
super
parysek10 13.07.2012 16:07
muszę wypróbować
hahanka 13.07.2012 10:28
bardzo pomysłowe!
Rafał10 13.07.2012 10:03
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak