Nadziewane pieczarki na grilla

Nadziewane pieczarki na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Rewelacyjna grillowa przekąską! Nadziewane pieczarki z grilla. Farsz z sera camembert, czosnku, oliwy, przypraw i natki pietruszki. Pyszne!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8-10 sztuka
  • camembert

    1 sztuka
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • zielona pietruszka

    kilka gałązek
  • czosnek

    1 ząbek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nadziewane pieczarki na grilla

1. Oliwę mieszamy z przyprawami i rozdrobnionym czosnkiem oraz natką pietruszki (część zostaw do posypania gotowego dania).

2. Pieczarki myjemy i wydrążamy środki (wystarczy wyciągnąć ogonek).

3. Pieczarki wypełniamy sosem i na wierzch dajemy kawałek sera pleśniowego (camembert, a jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki to gorgonzola).

4. Zapiekamy na grillu kilka minut (lub w piekarniku).

5. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką pietruszki.

PYCHA!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

jozefinach 18.10.2012 17:15
Mniam, mniam.
treonina 14.08.2012 15:22
fajny pomysł :-)
Kas2 05.08.2012 12:55
mmm z rozpuszczonym, ciągnącym serem pycha!
adelajda 29.07.2012 10:54
pychotka
caralajna 20.07.2012 09:10
ciekawe
Marta1986 14.07.2012 18:30
super
parysek10 13.07.2012 16:07
muszę wypróbować
hahanka 13.07.2012 10:28
bardzo pomysłowe!
Rafał10 13.07.2012 10:03
wygląda znakomicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat