GRILL - 6 podstawowych zasad grillowania

02.04.2021 14:51
GRILL - 6 podstawowych zasad grillowania

Grillowane potrawy to pyszna sprawa, a grillowanie to rytuał, goście, przyjemna atmosfera i relaks. Grillując, warto pamiętać o sześciu podstawowych zasadach. Czytaj dalej!

Grillowanie na „szóstkę”, czyli 6 podstawowych zasad, o których warto pamiętać przygotowując się do grilla.

1. Wybieraj tylko dobre składniki – mięso, warzywa – najlepiej  świeże, ze sprawdzonych źródeł, a  przyprawy i dodatki – sprawdzone.

2. Marynowanie super ważne – lepsze krótkie niż żadne. Mięso kruszeje i lepiej smakuje.

3. Grilluj na tackach aluminiowych. Tacka chroni przed toksynami powstałymi ze spalaniu tłuszczu.

4. Pamiętaj o warzywach i rybach – to zdrowe i pyszne, acz za mało popularne dodatki.

5. Zawsze dodaj sałatkę, najlepiej i najzdrowiej -  z sezonowych i świeżych warzyw. Pamiętaj o dodaniu oleju lub oliwy.

6. Nie przesmażaj – szkoda smaku, soczystości i wartości odżywczych, które łatwo stracić.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
prymat