GRILL - 6 podstawowych zasad grillowania

Grillowane potrawy to pyszna sprawa, a grillowanie to rytuał, goście, przyjemna atmosfera i relaks. Grillując, warto pamiętać o sześciu podstawowych zasadach. Czytaj dalej!
Grillowanie na „szóstkę”, czyli 6 podstawowych zasad, o których warto pamiętać przygotowując się do grilla.
1. Wybieraj tylko dobre składniki – mięso, warzywa – najlepiej świeże, ze sprawdzonych źródeł, a przyprawy i dodatki – sprawdzone.
2. Marynowanie super ważne – lepsze krótkie niż żadne. Mięso kruszeje i lepiej smakuje.
3. Grilluj na tackach aluminiowych. Tacka chroni przed toksynami powstałymi ze spalaniu tłuszczu.
4. Pamiętaj o warzywach i rybach – to zdrowe i pyszne, acz za mało popularne dodatki.
5. Zawsze dodaj sałatkę, najlepiej i najzdrowiej - z sezonowych i świeżych warzyw. Pamiętaj o dodaniu oleju lub oliwy.
6. Nie przesmażaj – szkoda smaku, soczystości i wartości odżywczych, które łatwo stracić.
Komentarze (0)