Szaszłyki drobiowe

Szaszłyki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    30 dag
  • oliwa

    50 ml
  • sok z cytryny

    2- 3 łyżki
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórek

    20 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki drobiowe

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Pierś z kurczaka zanurzyć w marynacie przygotowanej z oliwy, jogurtu, ziół, roztartego czosnku, soku z cytryny i pieprzu. Mięso odstawić na 1- 2 godziny do lodówki, wyjąć z marynaty i oprószyć solą. Zielone ogórki umyć i pokroić w grube plastry. Na szpadki nadziewać na przemian mięso i ogórek. Szaszłyki grillować z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Motorek 03.03.2014 12:58
bardzo dobre
IKrakowianka 26.02.2014 15:39
super szaszłyki
cukiereczek 03.02.2012 08:26
smaczne
kielcok1 07.12.2011 16:05
smaczne
Iwusia 04.08.2011 22:13
lubię takie
rakow2
rakow2 29.04.2011 16:19
musi
pioge7 04.03.2011 14:58
musi być apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat