Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki cygańskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
30 dag
cebula
1 szt.
słonina
10 dag
czosnek
1 ząbek
olej
1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
tymianek
1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól i pieprz

Porada

Podawać z grillowanymi warzywami lub pieczonymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki cygańskie

Mięso pociąć na nieduże kawałki, cebulę pokroić na krążki, słoninę na kawałki. Z oleju, musztardy, czosnku, papryki , soli i pieprzu zrobić marynatę. Posmarować nią szaszłyki, zostawić na godzinę Piec na ruszcie, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak