Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki cygańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dag
cebula 1 szt.
słonina 10 dag
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Porada

Podawać z grillowanymi warzywami lub pieczonymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki cygańskie

Mięso pociąć na nieduże kawałki, cebulę pokroić na krążki, słoninę na kawałki. Z oleju, musztardy, czosnku, papryki , soli i pieprzu zrobić marynatę. Posmarować nią szaszłyki, zostawić na godzinę Piec na ruszcie, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak