szaszłyki curry z kiełbaską i warzywami

szaszłyki curry z kiełbaską i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    6 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • przyprawa curry

  • kapelusze małych pieczarek

    12 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kiełbaski pokroić na cztery równe części.
2.Na miseczce rozsypać curry i obtoczyć każdą część kiełbaski w przyprawie.
3.Cebulę pokroić na 8 części
4.Do szaszłyków można dodać także pokrojoną paprykę oraz kapelusze pieczarek ( ale niekoniecznie). Ja na zdjęciu przedstawiam wersję podstawową, czyli tylko z cebulką.
5.Jeśli robimy szaszłyki z samą cebulą, wówczas na patyczki grillowe nadziewamy na przemian kiełbasę i cebulę.
6.Jeśli wybieramy wersję \"wypasioną\" to każdy szaszłyk zaczynamy od nabicia na patyczek kapelusza pieczarki, a następnie nadziewamy kiełbasę, cebulę, paprykę itd... kończymy znowu kapeluszem pieczarki.
7.Składniki powinny być jak najciaśniej nabite na patyk.
8.Grillujemy z każdej strony, aż będą pięknie przypieczone.
9.Najlepiej smakują z sosem tatarskim lub musztardą staropolską.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

14.07.2012 19:40
bardzo fajnie kiełbaska nałożona

ewaa

12.06.2012 21:16
super

Margo1

07.09.2011 08:54
to uwielbiam

pacpaw

25.07.2011 21:34
jeszcze z curry nie grillowałem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat