szaszłyk w kurczaku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • małe cebulki

    6 szt
  • boczek

    10 dag
  • pieczarki marynowane

    6 szt
  • jaja

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka pokroić na porcje, doprawić i rozbić. Cebulki pokroić na połówki w poprzek. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziewać połówke cebuli, boczek, pieczarkę, zakończyć drugą połówką cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk. Opanierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć. Po wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż patyczka na 2 połówki. Przed podanie mięso podgrzać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 05.01.2013 11:25
pychota te szaszłyki
aacaac 02.03.2012 11:00
super;)
Justa32 19.10.2011 19:19
fajne!!!
Rybciia 21.09.2011 12:28
super;)
malaczarna23 11.06.2011 08:26
świetny
tomek18 24.05.2011 16:19
super
Anna141 09.05.2011 10:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat