Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk drobiowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
boczek 200 gram

dodatki

papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 12 sztuk
cebula 3-4 sztuki

przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do marynowania

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk drobiowy

Pieczarki oczyściłam, odkroiłam nóżki, cebulkę obrałam, podzieliłam na ćwiartki. Paprykę umyłam, oczyściłam, pokroiłam w dużą kostkę.Pierś umyłam pokroiłam w kostkę, boczek w paseczki.
Wszystko przełożyłam do miski, dodałam przyprawy i odrobinę oleju, dokładnie wymieszałam, odstawiłam na około 2 godziny.
przygotowałam 6 patyczków do szaszłyków. Na każdy nadziewałam pieczarkę, mięsko drobiowe, boczek, cebulkę i paprykę, czynność powtarzałam do zakończenia patyczka. (Na moich szaszłykach pieczarka jest tylko na początku i na końcu patyczka ). Można smażyć na wolnym ogniu na patelni lub na grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.05.2014 17:07
pyszne szaszłyki
Lidzia 28.05.2014 15:20
Uwielbiam szaszłyki.
ice cubes 28.05.2014 14:31
w sezonie grillowym idealne
Jadwiga/Jaga85 28.05.2014 13:50
Wygląda smakowicie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak