Szaszłyk barani

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    1 kg
  • cebula

    2
  • czosnek ząbki

    2-3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki. Mięso musi być zabejcowane. Mięso włożyć do miski porcelanowej, skropić octem najlepiej winnym, obłożyć plasterkami cebuli, posiekanym czosnkiem, dodać przyprawy. Po kilku godzinach przemieszać. Na drugi dzień gdy mięso skruszeje i nabierze aromatu, nabijamy kawałki mięsa i cebuli na szpadki. Najlepiej smakuje z rusztu opalanego węglem drzewnym, ale można smażyć na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 08.06.2011 08:14
super
Margo1 30.05.2011 17:02
lubię to
Margo1 30.05.2011 17:02
lubię to
szajba2 26.04.2011 15:55
tylko teraz dorwać jakiegoś barana
Agnieszka172 29.03.2011 22:08
niedługo grillowanie, przyda się
Barbara55 17.03.2011 16:03
bardzo dobrze
rakow2 16.12.2010 15:18
kto nie lubi ten baran
aga130982 03.07.2010 09:56
mniam mniam
Bartolomeo 23.06.2010 11:30
mniam
Iwusia 04.06.2010 17:19
Ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat