Szaszłkyki z boczku i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    400 dag
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

  • Rozmaryn suszony Prymat

    do smaku
  • jabłko winne

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, bez obierania pokroić w grube plastry. Lekko skropić sokiem z cytryny. Posmarować olejem.. Boczek pokroić w kawałki. Boczek i jabłka nadziać na przemian na rożen. Posypać rozmarynem. Piec 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 07.10.2013 16:54
interesujący pomysł
Ada-Gaba 15.07.2013 07:10
musza pięknie pachnieć i świetnie smakować
sara1 05.06.2013 21:59
ciekawe połączenie
Seba 17.05.2013 08:28
pyszności...
Grażyna13 16.05.2013 21:06
To by mi smakowało :)
Grażyna13 09.04.2013 19:24
Smakowite danie :)
cooleczka 06.03.2013 09:32
bardzo ciekawy pomysł z tymi szaszłykami
Magdalena1110 16.04.2012 20:31
fajne
mirosława4 22.03.2012 21:21
ciekawe połączenie
berys18 06.02.2012 17:55
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat