Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
15 dag -
mąka pełnoziarnista
15 dag -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
miód prawdziwy
2 łyżki -
jajko
1 sztuka -
żółtko jajek
1 sztuka -
masło lub margaryna
15 dag -
cukier
70 g -
skórka z cytryny
1 łyżka
Masa
-
jabłko winne
1 kg -
sok z cytryny
1 łyżka -
cynamon Prymat
1 łyżeczka -
cukier
2 łyżki -
cukier waniliowy
16 g -
rodzynki
60 g -
migdały
100 g -
białko
1 sztuka -
cukier puder
do oprószenia
Przepis i sposób przygotowania Szarlotka z rodzynkami i migdałami
Kroki postępowania





Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)