szarlotka z kokosowa pianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jaja

    4 szt
  • margaryna

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • śmietana

    3 lyzki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • jabłka

    1,5 kg
  • cynamon

    1 lyzka
  • cukier

    1.5 szklanki
  • wiórki kokosowe

    5 lyzek
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z maki, zoltek, szklanki cukru, cukru waniliowego, smietany i proszku do pieczenia orraz margaryny zagniesc cisto, odlozyc do lodowki na pol godziny

jablka zetrzec, odlac sok, wymieszac z bulka tarta, polowa szklanki cukru i cynamonem

ciasto podzelic na 2 czesci

jedna rozwalkowac i wylozyc na spod foremki

wylozyc jablka

ubic piane z bialek z lyzka cukru pudru

wymieszac piane z wiorkami i wylozyc na jablka

przykryc posostalym ciastem

piec 50 min w 180 st

po schlodzeniu posypac cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 05.06.2013 07:47
bardzo smaczna
dorotka0000025 15.04.2013 13:42
polecam przepis do wyprobowania
reniatka 04.02.2013 16:05
mniam lubie taka
Ela15 23.11.2012 11:40
pyszne
sara1 03.11.2012 11:37
apetyczne ciasto
Magdalena1110 09.07.2012 21:26
pycha
dorotka0000025 19.01.2012 15:44
dziekuje
motomaniak 02.12.2011 13:55
fajna
motomaniak 02.12.2011 13:54
fajna
iziona 26.11.2011 07:57
Jabłka i koks, fajne połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat