Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana szybka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
margaryna 150 gram
jabłka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana szybka

Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek i margaryny wymieszać.
Połowę suchego"ciasta"wysypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
(wyłożyć sam spód tortownicy)
Obrane i pokrojone w cienkie plasterki jabłka wyłożyć na suchym spodzie.
Ja miałam mało jabłek(niecały kg papierówek)
ale mimo to wyszło pyszne(można dać duzo więcej)
Na jabłkach ułożyć plasterki połowy z podanej porcji margaryny.
Wysypać resztę "ciasta" i znów poukładać plasterki reszty margaryny.
Posypać lekko cynamonem.


Piec w 180 stopniach niecałą godzinę.


Można podawać na ciepło lub po wystudzeniu.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.08.2013 02:47
ciekawy przepis:-)
Dorian 25.01.2013 08:09
pycha
Cynamonka 16.01.2013 18:51
wypróbuję
miroslawa 16.01.2013 18:47
przepyszne ciacho
gosia56 16.01.2013 18:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak