Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masło zimne 3/4 kosztki
jabłka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Kroki postępowania

1
Mąkę, cukier i kaszę wymieszać razem. Podzielić na 3 części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce (duże oczka) - podzielić na 2 części.
Krok 1 - Szarlotka sypana foto
2
Formę wyłożyć papierem. Spód i boki wysmarować masłem.
Wysypać 1 część suchych składników oraz część jabłek.
Krok 2 - Szarlotka sypana foto
3
Na warstwę jabłek ponownie wysypać suche składniki i wyłożyć jabłka.
Krok 3 - Szarlotka sypana foto
4
Na jabłka wysypać trzecią część suchych składników i zetrzeć masło.
Krok 4 - Szarlotka sypana foto
5
Piec około godziny w 180 stopniach.
Krok 5 - Szarlotka sypana foto
6
Z wierzchu tworzy się fajna chrupka warstwa.
Krok 6 - Szarlotka sypana foto
7
Smacznego!
Krok 7 - Szarlotka sypana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 30.09.2013 15:26
szarlotka, która zawsze wychodzi
jasiek 30.09.2013 13:04
dobre to ciacho
Ania321 30.09.2013 12:43
ale pyszności :)
Sylwia26 30.09.2013 12:19
moje ulubione ciasto :)
Aida 30.09.2013 12:10
dziękuję :)
sylwia_mc 30.09.2013 12:04
kolejna przepyszna Pani szarlotka
pycia9 30.09.2013 11:51
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak