Szarlotka niedzielna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • żółtka

    3
  • margaryna

    25 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • śmietana kwaśna

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z mąką posiekać nożem , żółtka , cukier , cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną do miski dodać resztę składników i wyrobić ciasto . Ciasto wstawić do lodówki na pół godziny . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Połowę ciasta wyłożyć cienko do foremki i nakłuwać i wyłożyć jabłka . Przykryć 2 częścią ciasta . Piec w temp 170 stopni przez 20-30 min .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 22.10.2013 11:58
proste i pyszne ciasto
babeczka007 30.09.2013 09:02
nie nic nie zostało :)
monisia1977 30.09.2013 07:17
super ciacho
Kuchenka 29.09.2013 22:06
dziś też zrobiłam jabłecznik :D
everay 29.09.2013 21:49
tylko w składzie brakuje jabłek:)
Jadwiga/Jaga85 29.09.2013 21:39
Szarlotka:) Został może jeszcze kawałek:)?
Katarzyna34 29.09.2013 20:54
pysznie wygląda
rafał5 29.09.2013 20:08
na pewno przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat