Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szarlotka na ucieranym cieście

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
mąka pszenna
3 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
margaryna
200 g
cukier drobny
1 szklanka
budyń śmietankowy
1 torebka
mleko 2%
3 łyżki
jabłko winne
1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na ucieranym cieście

Wbijamy jaja do miski i ubijamy na puch z cukrem ,dodajemy rozpuszczoną wcześniej i ostudzoną margarynę ,następnie wsypujemy budyń i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy mleko miksujemy delikatnie mikserem wylewamy na blaszkę ,na wierzch kładziemy ósemki pokrojonych jabłek wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut w temp 180*

Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.07.2013 12:33
takie ciasto to lubię zjeść...
2milutka 30.07.2013 08:10
szybko się robi i smaczny dodatek do kawy!
Mniam 30.07.2013 07:22
Musi być bardzo smaczna.
everay 29.07.2013 21:35
smacznie wygląda
artur7 29.07.2013 19:52
lubie szarlotki
iwi 29.07.2013 19:52
Bardzo smaczna
Marta1986 29.07.2013 19:45
pyszności mniam
Piotr-21 29.07.2013 19:14
prosta i smaczna
sanielcia 29.07.2013 19:13
Super przepis:)
Barbara/zuza22_85 29.07.2013 19:03
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak